Testissä Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM (osa 2, penkkarit ja vanhojentanssit)

Hiihtolomaviikkoa edeltävällä viikolla bloggasinkin hieman siitä, miten olen vuosien saatossa tallentanut lukiolaisten riemua penkkareissa ja vanhojentansseissa. Tänä vuonna tuohon hommaan tuli lisämielenkiintoa, koska testikäytössä oli edelleen Canonin todella vakuuttava laajakulmaobjektiivi, EF 16-35mm f/2.8L III.

Yleensä käytössäni on ollut penkkareita kuvatessani hieman pidemmälle ylettyvä objektiivi, nyt täyskennoisen Canon 6D:n kanssa peruslinssinä on Tamronin 24-70mm f/2.8. Myöskään 70mm ei ihan aina riitä taltioimaan riemukkaita lähikuvia, mutta koska sen pidemmälle minulla nyt vain ei yksinkertaisesti ole optiikkaa, sillä on menty.

Tällä kertaa kuvaamiseen omaa, uudenlaista viehätystä toi siis Canonilta testissä ollut laajakulma. Kieltämättä kävi mielessä, että olisi varmaan pitänyt ottaa kakkosrungoksi mukaan vanha 600D ja käyttää siinä 70mm:n putkea ja hyödyntää croppikerrointa, mutta no, oma tilanteeni on nyt sellainen, että tässä raskauden vaiheessa välttelen ylimääräisen painon kantelemista ympäriinsä. Niinpä mukana oli vain 6D sekä testiobjektiivi ja omassa peruskäytössä oleva Tamronin putki. Painoa tuli niistäkin jo ihan tarpeeksi! Eivät ole kumpikaan nimittäin mitään ihan heppoisia objektiiveja, vaan aika tukevia mötiköitä.

Tällaisia juttuja sain talteen vuoden 2017 Puolalanmäen lukion Abishow’sta, turkulaisista penkkariajoista ja Puolalanmäen lukion vanhojentansseista testiobjektiivilla…

IMG_7792-Edit

Puolalanmäen lukion abien Abishow 2017 (6D + testiobjektiivi tuottivat kohtalaista jälkeä myös hämärässä jumppasalissa)

IMG_7853

Puolalanmäen lukion yksi penkkarirekka Puolalanmäen lukion päärakennuksen edessä

IMG_7855

IMG_7864

Pientä panorointifiilistä mukaan

IMG_8005

Puolalanmäen lukion Wanhat 2017 aloittamassa päivätanssinäytöstä koulun jumppasalissa. Käsivaralla, ilman salamaa – edelleen 6D + testiobjektiivi saavat aikaan ihan kohtuullista jälkeä.

IMG_8098

IMG_8210

Logomossa kuvasin tanssien kenraaliharjoitukset. ISO-luvut huitelivat ihan käsittämättömissä sfääreissä, mutta pienellä kohinanpoistolla näistäkin sai ihan kelpoja kuvia.

IMG_8234-Edit

Tämä ruutu piti napata ihan vain testilinssin 16mm:n laajuutta demonstroimaan. Kahden lukion Wanhat + Logomon iso sali. Ei ihan huonot ulottuvuudet!

IMG_8244-Edit

Vielä näidenkin testien jälkeen olin enemmän kuin hyvin tyytyväinen 16-35mm:n toimintaan. Vähän kädet hakivat vielä tarkennusta, koska omassa vakio-objektiivissa renkaat ovat toisessa järjestyksessä, mutta muuten ei “ulkoisesti” ole mitään valitettavaa. Linssi tuntuu tukevalta, järeältä suorastaan, tarkennus toimii upeasti ja nopeasti… Kyllä tässä sellaista laatua oli tassuissa, että huhhei.

Seuraavassa postauksessa vielä muutama maisemaotos ja sen semmoista.

This entry was posted in Photo gear, Reviews, Valokuvauksesta suomeksi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s