Testissä Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM (osa 1, kirkkoarkkitehtuuri ja parvekemaisemat)

Sain Canonilta testattavaksi upouuden huippulaajakulmaobjektiivin. Hurjan iso kiitos siitä näin heti alkuun!

Olen nyt testaillut linssiä muutaman ruudun verran. Voin sanoa, että olen vaikuttunut jo nyt, vaikka kuvaustilanteet ovat toistaiseksi olleet aika rajatut. Testailu jatkuu myöhemmin tällä viikolla edellisen postauksen teeman mukaisesti penkkareilla ja wanhojentansseilla, sitten hiihtolomaviikolla toivottavasti vähän laajemmilla maisemakuvatesteillä.

EF 16-35mm f/2.8L III USM on päivitetty versio monille tutusta luottolinssistä – mutta minulle uusi tuttavuus. Jos totta puhutaan, minulla ei ole ollut varaa Canonin omiin objektiiveihin 50mm f/1.8 kiinteäpolttovälistä lukuunottamatta. Tämäkin testilinssi vaatisi minulta pientä säästöprojektia, että sen omiin varastoihin saisi, mutta jo nämä ensimmäiset ruudut puhuvat kyllä sen puolesta, että taitaa tämä likka aloittaa pennosten sivuun laittamisen aika lailla heti.

Kuvaan paljon haastavissa valo-olosuhteissa, kuten rock-keikoilla ja toisaalta pidän myös maisemakuvauksesta. Tämän objektiivin hämäräkuvausominaisuudet tuntuvat aika päteviltä, etenkin kun mielestäni Canonin 6D-runkokin on itsessään hyvä tällaisissa valo-olosuhteissa. Lisäksi laajakulman laajin 16mm:n kuvakulma on jokseenkin päräyttävä. Tähän asti laajin kuvakulma omissa valikoimissani on 24mm. Tässä on siis todellakin enemmän kuva-alaa!

Ensimmäiset testiruudut ovat Turun Tuomiokirkosta sekä ihan omalta parvekkeelta, kun bongasin auringonlaskun tienoilla taivaanrannasta helmiäispilviä (helmiäistä oli tosin näkyvissä niin vähän, että siitä ei paljon todisteita kuviin tallentunut, harmi). Näppärää, kun ei tarvitse kauas lähteä testailemaan.

Tällaista jälkeä tähän asti:

img_7728

img_7730

img_7735

img_7741-edit

img_7765-edit

Minusta näyttää aika hienolta. Ylläolevista arkkitehtuurikuvista vain alttarikuvaan olen tehnyt kohinanpoiston Lightroomin Dfine-pluginilla, muihin kirkkokuviin lisäsin vain vesileiman.

Tämän hetken ykkössuosikkipiirre linssissä? Uskomattoman kevyt, nopea ja tarkka tarkennus. Tykkään! Ja heti toisena tuo 16mm:n ääripää.

Nyt vain täytyy päästä testailemaan lisää!

In short for those who communicate in English:

Canon Finland gave me this incredibly good wide angle lens (EF 16-35mm f/2.8L III USM) for testing and so far I’m loving it. Only a few frames in, I’m totally impressed by how well the combo Canon 6D body + this lens is working in challenging light conditions (the shots from the Cathedral of Turku) and on the other hand, the widest 16mm angle is going to be lovely for not only architecture shots (the altar) but also landscapes, once I get a bit further out in nature (preferably to the seaside) than my own balcony. Not that I didn’t love the sunset + pearly clouds of today, the balcony just isn’t quite made for testing the widest angle when the widest frame is bound to have building walls / corners of roofs in it…

Oh, and I’m soooooo loving the fast and accurate focusing of this lens. Absolutely delightful!

This entry was posted in Blogging, Photo gear, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s